Hurtig levering 1-2 hverdage - Fri fragt over 1000kr - 365 dages retur


Guess who's back, back again - Shady's back, tell a friend!

Skrevet af Joakim RørupEminem har for nyligt droppet albummet "Kamikaze", hvor har mere eller mindre kalder hele Rap Gamet ud for at mumle, ikke skrive deres rim og hate på den forkerte MC. Den lyriske assassin har hørt alle jeres meninger om hans seneste album, og han er ikke glad.

Det kommer til at være en mundfuld at anmelde dette album, fordi der ligger så meget bag den her udgivelse. Det er hans andet album på mindre end et år, hvilket er meget usædvanligt for Eminem, som normalt forsvinder i flere år ad gangen. Grunden til at han er kommet tilbage med et nyt album, så kort tid efter hans seneste projekt " Revival", ligger meget klart for langt de fleste der har en interesse for hip-hop kulturen.

Revival var et wack album for Eminems standard. Det var dårligt produceret og indholdte så meget politisk korrekt og "woke" lyrik at det var direkte pinligt. Kort sagt var folket her ikke for den voksne og modne Eminem. Han var altid " the big bad bully" i rap gamet, som kunne rappe teknisk bedre end langt de fleste - hvis ikke alle andre rappere.
Derfor kom Kamikaze som en glædelig overraskelse for Eminem fans. Han er tilbage på hans lyriske shit og disser alle, som har haft noget negativt at sige om ham. Med andre ord er Slim Shady tilbage!

" I feel like I want to punch the world in the fucking face right now," sådan starter rap guden sit album og det er et statement der skinner igennem. Han sender skud i alle retninger og ingen er sikre. Der bliver sendt direkte diss mod Drake, Lil Pump, Joe Budden, Lil Yachty, Machine Gun Kelly, Lord Jamar, Donald Trump, Charlamagne Tha God, Tyler, The Creator og mange flere! Jeg kan ikke brække alle diss ned uden at den her anmeldelse bliver alt for lang, men jeg vil gøre et forsøg på at komme rundt om de mest relevante. Hvilket i min optik er de aktive rappere.

Lil Yachty bliver italesat i albummets første track The Ringer - " Get this fuckin' audio out my Audi yo, adios/ I can see why people like Lil Yachty, but not me, though ."
Lil Boat forholdte sig køligt til at høre sit navn blive nævnt, og han svarede kort tid efter via Twitter – " Lmao me personally I think it's fye Eminem took a shot at me.. I fuck wit Eminem "

Lil Xan & Lil Pump var de næste til at blive disset allerede på intro tracket:
" Lil Pump, Lil Xan imitate Lil Wayne/ I should aim at everybody in the game, pick a name/ I'm fed up with being humble ."
Eminem er ikke en fan af mumble-rap generationen, hvis nogen stadig skulle være i tvivl. Han mener de allesammen er ringe kopier af forgængeren New Orleans egen Lil Wayne.

Machine Gun Kelly er den næste der står for skud og nu bliver det mere personligt. På Tracket " Not Alike", hvilket er ren ild by the way, disser Eminem den 20 år yngre rapper MGK over en 6 år gammel tweet, hvor den hvide Cleveland rapper nævner Eminems datter Haillie – " Ok, so I just saw a picture of Eminem's daughter… and I have to say, she is hot as f*ck, in the most respectful way possible cuz Em is king ." Hun var 16 år gammel, da 20 årige rapper nævnte hende. Det faldt tydeligvis ikke i god jord hos Eminem .
“ Now you wanna come and fuck with me, huh?/ This little cock-sucker, he must be feeling himself/ He wants to keep up his tough demeanor, so he does a feature/ Decides to team up with Nina/ But next time you don't gotta use Tech N9ne if you wanna come at me with a sub-machine gun/ And I'm talking to you but you already know who the fuck you are, Kelly/ I don't use sublims and sure as fuck don't sneak-diss/ But keep commenting on my daughter Hailie ."

MGK har siden svaret "the rap god" med et helt diss track kaldet "Rap Devil" med tilhørende video, som kan findes på Youtube. Nok ikke det smarteste move fra Machine Gun Kellys side, men det er helt sikkert godt for hip-hop som en helhed, og så er det slet ikke et dårligt diss track. Dog er det ikke noget der kan fucke med Eminem – på nogen mulig måde.

Næste offer er Tyler, The Creator og Earl Sweatshirt som bliver disset på tracket Kamikaze - "Tyler create nothin', I see why you called yourself a f----t, bitch/It's not just 'cause you lack attention/It's 'cause you worship D12's balls, you're sack-religious/If you're gonna critique me, you better at least be as good or better/Get Earl the hooded sweater, whatever his name is to help you put together some words, more than two letters."

Tyler, The Creator har nok pisset Eminem af da han kommenterede på Eminem seneste single med Beyonce Walk on Water - " Dear god this song is horrible sheesh how the fuck ,". Hvilket ikke var en så vanvittig kommentar når man tænker på hvordan hans seneste album blev modtaget.

For at afslutte de mest direkte skud, der blev taget mod de mest fremtrædende personer i hip-hop, så fik Drake sku også lige en albue i svinget.
“ You got some views, but you're still below me/ Mine are higher, so when you compare our views, you get overlooked/ And I don't say the hook unless I wrote the hook."

Dette er ikke et så direkte diss, men hvis man lytter til hele albummet er der ret mange skud der kunne passe til Drake. Primært om sensitive rappere og "Ghost writing" hvilket Drake er blevet anklaget for at benytte sig af, ved flere forskellige lejligheder. For at give lidt kontekst det det overstående linjer fra tracket " Kamikaze", så hed Drakes 2016 Album Views. Så må i selv dømme om I mener det kunne passe til Drake.

Der er også diss at finde mod andre mindre kendte karakterer, men dem vil jeg lade jer om at finde - hvis det har interesse. Jeg bil dog sige at mit personlige yndlingsdiss kan findes i slutningen af tracket "Fall", og er rettet mod hip-hop gruppen Brand Nubians egen Lord Jamar! Der ligger en lang historie bag de linjer, som jeg ikke kan komme ind på her. Hvis det har interesse så skriv "vladtv Lord Jamar Eminem" på Youtube. Så kan I se hvad jeg mener!

Overordnet er det et lyrisk fantastisk album. Der er dog nogle ikke så heldige tracks indimellem. Han kunne godt have undværet tracks som "Normal" og "Nice guy". Men der er til gengæld tracks som "Lucky you", "Not alike", "Fall" og "Good Guy" som alle er nogle bangers, til dem der er til noget lyrical miracle spiritual kind of rap!

Der er 13 tracks i alt og det er selvfølgelig Dr. Dre selv der har været executive producer. Eminem er fra den gamle skole og det kan man sagtens høre igennem albummet. Han er tilbage på hans Slim Shady shit og jeg er personligt vild med det. En vred Eminem, er en god Eminem efter min mening!lyt til ALBUMMEt her